El dia 1 d’octubre del 2024 està previst el llançament del 4art disc de Landry Riba, que porta per títol “The Meaning of Now”, en referència a la petjada que cada moment deixa en nosaltres. A vegades molt intensa, a vegades molt difosa, però sempre irrepetible i única. Cada peça de l’àlbum ens transporta al moment precís on es va compondre i fa reviure les sensacions i els pensaments d’aquells instants.
Compartir aquestes vivències amb el públic és el què esdevindrà possible durant el concert de presentació del disc que tindrà lloc el dijous 3 d’octubre a les 21h a l’Auditori Nacional d’Andorra a Ordino.
Landry Riba va compondre aquest disc durant el mes de gener del 2022, a Islàndia, en una residència artística situada a l’extrem Oest de l’illa, al davant de Groenlàndia i als peus del glaciar de Snaeffelsness. Durant 17 dies de foscor gairebé permanent i de tempestes incessants, sol i en introspecció completa, va escriure 10 peces, de les que 8 es troben en el disc.
L’enregistrament s’ha dut a terme entre Andorra, Palafrugell i Badalona, depenent de les necessitats tècniques de cada moment i comptant amb músics excepcionals i amb l’acompanyament tècnic i creatiu de l’Alex Gámez (Störung Studios) com a productor del projecte.
El disc estarà disponible en vinil (que inclou també una versió CD), editat sota el segell andorrà SEMM, i es podrà escoltar a totes les plataformes de distribució en línia.
El concert de presentació a l’Auditori Nacional comptarà amb la participació de gairebé tots els músics que han participat en totes les fases de l’enregistrament, permetent retrobar l’essència del projecte.
Així, a l’escenari hi trobarem:
- Jordi Claret, al violoncel (ONCA, Carles Benavent, OC del Vallès)
- Uixi Amargós, a la viola (Joan Manel Serrat)
- Roser Loscos, al violí (Laura Andrés)
- Carlos Montfort, al violí (Sílvia López Cruz)
- Elisa Mas, Christopher Aguilar i Marta Valero a les veus
- Landry Riba, al baix elèctric, al contrabaix i a la guitarra acústica
Aquest nou treball segueix la línia dels anteriors i segueix inscrit en el gènere “música contemporània d’influència clàssica”, amb atmosferes i textures volgudament d’influència nòrdica i que conviden a la introspecció i al qüestionament. Així, s’hi poden escoltar endemés del baix elèctric i les cordes clàssiques, una presència notable de sintetitzadors analògics vintage i enregistraments de natura fets a Islàndia. La producció ha utilitzat sempre que ha estat possible material analògic, havent mesclat i masteritzat en magnetòfon.
Comments